Mensa SIGHT Nederland

EnglishDeutschNederlands

Ons land

Nederland heeft vele mooie plekjes, te bezoeken in diverse jaargetijden.

Naast Amsterdam, met zijn vele musea, mooie architectuur en multiculturele samenstelling, zijn er nog massa’s steden de moeite waard om een bezoekje aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan onze regeringsstad Den Haag of de prachtige kerken en kathedralen verspreid over het hele land, evenals vele musea.

Daarnaast is Nederland een echt waterland, voor de helft omgeven door dijken om ons te beschermen tegen de zee. Het rivierengebied is een prachtig staaltje waterbeheersing, net zoals de Stormvloedkering en de Afsluitdijk. Vergeet de haven in Rotterdam en de grote meren in Friesland niet.

Aan folklore is er ook geen gebrek. Koningsdag wordt jaarlijks groot gevierd in het hele land. Ieder gebied of gemeente heeft zo zijn eigen tradities, carnaval in het zuiden, de grootste kermis van Europa staat in Tilburg, menig gehucht is nog gehuld in klederdracht.

Tevens zijn er meerdere pretparken, de Efteling is een aanrader op dit gebied en Madurodam is wereldwijd bekend.

Nederland is, naast het drukke wegverkeer, overal te bereiken via het openbaar vervoer. En in alle steden kun je fietsen lenen of huren. Het is een klein land, vanuit Utrecht ben je binnen 2 uur in elke uithoek.

Als wij een gastvrouw of gastheer hebben in de streek waar je naar toe wilt, neem je zelf contact met haar of hem op en regel je zelf alle afspraken, zoals dag en tijd van aankomst en vertrek, mee-eten, wel of niet roken, enzovoorts.

Informatie voor reizigers

Behalve contacten en onderdak, heb je op reis in Nederland vooral informatie nodig. We hebben hier een lijstje met wat handige informatie verzameld.

http://www.9292ov.nl of http://www.ns.nl voor informatie voor het openbaar vervoer in Nederland. www.ns.nl heeft ook een Engelstalige site.

http://www.vvv.nl Dit is de startpagina van alle VVV’s in Nederland, waar je naar keus de plaatsnaam in kunt voeren. Veelal is er ook een Engelstalige site.

http://www.musea.nl De Engelstalige tekst is te vinden onder “Dutch museums in English”. Voor de echte museumliefhebber is het wellicht een optie een museumjaarkaart aan te schaffen. Deze zijn te verkrijgen bij de musea die cursief gedrukt zijn en zijn voor buitenlanders ook voor 1 jaar aan te schaffen en vervolgens bruikbaar in alle vermelde musea.

http://www.stayokay.nl is een uitstekend en goedkoop alternatief voor mensen waarvoor wij geen onderdak hebben kunnen vinden.

Nederlandse Mensaal?

Ook als je in eigen land op vakantie wilt, kan SIGHT iets voor je betekenen. Natuurlijk zul je minder hulp nodig hebben dan buitenlandse toeristen. De activiteiten per regio vind je uiteraard in de agenda op de leden-website, alsmede de gegevens van de regiocoördinator.

Als je onderdak zoekt in Nederland, neem dan gewoon contact op, wij zullen proberen een gastvrouw of gastheer in de regio van je keuze te vinden.

Contact

Henkhenk (NL1886), National SIGHT coordinator
Esperanza (NL3682), SIGHT coordinator
Mail SIGHT Nederland