Mensa SIGHT Nederland

EnglishDeutschNederlands

Overweeg je om host te worden voor SIGHT?

Ben je lid van Mensa Nederland en wil jij ook onderdak bieden aan vakantiegangers uit meer of minder verre streken?

Heb je een logeerkamer, een matras op zolder, een lekkere bank of een plekje in je tuin voor een tent? Wij zoeken gastvrije Mensalen in het hele land.

De bezoekers

Mensalen, die via SIGHT een onderkomen zoeken in hun vakantieland, willen vaak meer over het land en de leefgewoonten weten dan je in een hotel of B&B te horen kunt krijgen. Ook willen ze vaak de verblijfkosten laag houden. Verwacht dus geen rijkaards als je je opgeeft als gastvrouw of gastheer, maar Mensalen met een rugzak vol vragen.

SIGHT is een mooie gelegenheid om mensen te leren kennen en meer over andere landen te weten te komen als gastvrouw en gastheer, zonder je huis uit te hoeven.

Ook kun je je gast eens meenemen naar een lokale borrel, een open huis of een andere bijeenkomst. Echter niets is verplicht, informatie verstrekken kan soms al voldoende zijn.

De rol van de SIGHT-coördinator

Als iemand een overnachting in Nederland zoekt en wij denken dat hij/zij bij jou misschien wel terecht kan, zullen we eerst jou over de gast(en) informeren. Je besluit dan of wij jouw gegevens mogen verstrekken of dat je zelf contact opneemt.

Door zelf persoonlijk contact te hebben met je gast, per e-mail of telefoon, kun je samen tot duidelijke afspraken komen. Zeker is dat je altijd baas blijft in eigen huis en nooit verplicht bent om iemand op te nemen!

Laat wel even weten of je tot overeenstemming bent gekomen, want mocht het niet lukken, dan kunnen wij nog even verder zoeken. Ook vernemen wij graag als er niet tolereerbaar gedrag vertoond wordt. En natuurlijk de leuke verhalen na vertrek.

Meedoen?

Doe mee en meld je aan! Het verplicht tot niets, maar het zou leuk zijn om onze gasten te laten zien, dat Nederland méér is dan klompen, molens en tulpen.

Contact

Henkhenk (NL1886), National SIGHT coordinator
Esperanza (NL3682), SIGHT coordinator
Mail SIGHT Nederland