Mensa SIGHT Nederland

EnglishDeutschNederlands

Reizende Mensalen

Mensa SIGHT is naast het reguliere reisbureau, de plaatselijke VVV en het internet het adres voor reizende Mensalen.

SIGHT staat voor Services for Information, Guidance, and Hospitality to Travelers en bemiddelt in contacten tussen reizende Mensalen en Mensalen die andere Mensalen faciliteiten bieden. De meeste van de 51 nationale Mensa's in de wereld hebben een SIGHT-coördinator.

De coördinator

Onze taak als coördinator bestaat voornamelijk uit het helpen van buitenlandse Mensalen die Nederland bezoeken. Wij kunnen onze bezoekers uit andere landen wegwijs maken en aan de goede contacten helpen of informatie verstrekken over Mensa-activiteiten.

Vaak zal echter de vraag naar een onderdak een belangrijke rol spelen in de vakantieplanning voor binnen- en buitenlandse toeristen, evenals wat begeleiding tijdens hun verblijf. Verblijf en begeleiding kunnen natuurlijk ook door verschillende Mensalen aangeboden worden.

De host

Voor Nederland zijn wij daarom altijd op zoek naar leden van Mensa, die wat tijd en /of wat ruimte willen vrijmaken voor Mensalen uit het buitenland. Je bepaalt zelf wat je aanbiedt: een bakje koffie doen ergens in de stad, of ook een slaapplek voor één of meer nachten. Maar soms hebben bezoekers alleen advies nodig welke plaatsen te bezoeken en hoe daar te komen. Dus je kan zelf opgeven waarvoor je je opgeeft. Per gelegenheid bepaal je zelf of je het bezoek wilt of dat het niet uitkomt. Hoewel vooral de regio Amsterdam veel wordt bezocht, komen er ook wel verzoeken voor andere delen van het land.

In de links onderaan deze pagina vind je meer informatie over SIGHT en de rol van host of gast.

De reiziger

Als lid van Mensa kun je bij ons terecht met vragen over contacten in het buitenland als je zelf op reis gaat en daar graag Mensalen wilt ontmoeten. En natuurlijk ook over deelname aan een activiteit aldaar of als je onderdak zoekt voor één of meer nachten.

Contact

Henkhenk (NL1886), National SIGHT coordinator
Esperanza (NL3682), SIGHT coordinator
Mail SIGHT Nederland