Activiteiten

Mensa is een heel actieve vereniging. Leden organiseren veel zelf, omdat ze daar zin in hebben en graag met andere Mensaleden iets ondernemen. Niets is verplicht, ook al is er een programma.

Er zijn Mensa-bijeenkomsten op internationaal, landelijk en regionaal niveau. Alle evenementen zijn toegankelijk voor alle leden en behalve de Algemene Ledenvergadering ook voor introducees (mits begeleid door een Mensalid). De twee grote landelijke bijeenkomsten zijn het Oktoberweekend en de Algemene Landelijke Contactdag (ALCD). Mensa kent hiernaast nog een Waddenweekend, een Zuiderzeeweekend, een Oosters Weekend, een Zeilweekend, een Jongerenweekend en een Post-Hepiweekend. Regionaal zijn er Nieuweledendagen, weekends, uitjes, borrels in café's en open huizen bij mensen thuis. Dan is er nog een uitgebreide activiteitenagenda, georganiseerd door Speciale Interessegroepen, commissies en individuele leden.

Jaarlijks wordt in een van de aangesloten Europese landen een meerdaagse bijeenkomst georganiseerd voor leden uit Europa, de EMAG.

Mensa QuotientIn het MensaQuotiënt leest u alles over het leven met een hoge intelligentie. Het boek bevat daarnaast veertien interviews met Mensa-leden. Het boek is te bestellen door € 10 over te boeken ovv adres, postcode en woonplaats.